Een stralende huid met een jeugdige uitstraling, dat willen we natuurlijk allemaal! Het toevoegen van zuren in Your Daily Skin Routine is een zeer effectieve manier om je huid glad en egaal te maken en huidveroudering tegen te gaan. Wel is het belangrijk om zuren op de juiste manier te gebruiken en je huid niet te belasten. Daarom vertellen wij je in dit blog graag meer over de wondere wereld van glycolzuur en retinolLet’s talk about the power of acids!

Geef je huid een heerlijke boost na de zomer en pak huidveroudering effectief aan! 

Wat doen zuren in skincare voor de huid?

 

Zuren, ook wel acids genoemd, zijn exfoliërende ingrediënten om huidverbetering te bewerkstelligen. Twee veel voorkomende zuren zijn glycolzuur en retinol, dit zijn krachtige exfoliators die in meerdere van onze producten verwerkt zitten. Door de effectieve werking zijn deze ingrediënten ideaal om in te zetten om huidveroudering, hyperpigmentatie en acne te verminderen.  

 

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur is een fruitzuur, ook wel alpha-hydroxyzuur (AHA) genoemd. Dit exfoliërende ingrediënt verwijdert dode huidcellen en vernieuwt de huid, die je huid soms direct na gebruik al een glans geeft alsof je je gezicht net een stevige schrobbeurt hebt gegeven. Het vermindert hyperpigmentatie, verzacht fijne lijntjes en verfijnt de structuur van de huid en geeft deze een gezonde, stralende look. Ideaal om beginnende hyperpigmentatie en huidveroudering aan te pakken.

 

Waarom is retinol goed tegen huidveroudering?

Retinol, ook wel vitamine A-zuur genoemd, wordt ook wel de alleskunner genoemd. Het gaat net een stapje verder dan glycolzuur en is zeer effectief in een skincare routine gericht op het verminderen van huidveroudering, hyperpigmentatie en acne. Dit komt doordat de celvernieuwing van de huid wordt gestimuleerd, waardoor dode huidcellen verwijderd worden en er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Ook beschermt het tegen vrije radicalen (bijvoorbeeld door luchtvervuiling) en stimuleert het de collageenaanmaak. Dit laatste is precies wat je huid nodig heeft voor een jeugdige look!

 

Zuren en uv-stralen

Wist je dat zuren en uv-stralen geen goede combinatie zijn? Door zuren te gebruiken maak je je huid namelijk ietsje gevoeliger voor zonlicht en wanneer deze te veel wordt blootgesteld hieraan, werkt dit averechts. Wees daarom voorzichtig met het gebruik van zuren tijdens de zomer, of wanneer je op zonvakantie gaat. Zet het minimaal in (retinol kun je beter helemaal even vermijden) en ga altijd met een dagcrème met SPF de deur uit. De herfst en winter zijn om deze reden bij uitstek het meest geschikt om zuren in te zetten en de opgebouwde zonschade te behandelen.

Plan jouw anti-aging treatment

Wanneer je zuren gebruikt in Your Daily Skin Routine is het verstandig je huid ook te verzorgen met mildere skincare. De volgende producten zijn daarom een perfecte combinatie wanneer je glycolzuur en/of retinol gebruikt:

 • Dagcrèmes met SPF (uit de PREVENTION+ en IMAGE MD-lijn) 
  Tijdens het gebruik van zuren is bescherming van SPF nóg belangrijker dan normaal.

 • Nachtcrèmes zonder zuren  
  Door af en toe een nachtcrème zonder zuren in te zetten kan je huid eventjes bijkomen en blijft deze in balans. Dit zijn de nachtcrèmes van ORMEDIC, THE MAX, ILUMA en VITAL C. Ook kun je door te combineren met mildere skincare het gebruik van zuren stapsgewijs opbouwen.

 • Bij het gebruik van zuren zullen de I MASK – Hydrogel Sheet Masks aanvoelen als een verfrissende duik na een intensieve workout.

Ook de supplementen TimeCapsule en SkinCapsule HYDRATE+ van Hush & Hush zijn een ideale combinatie om je huid voldoende weerstand te geven en van binnenuit gehydrateerd te houden.

Hush & Hush – TimeCapsule

€ 59,50

Hush & Hush – SkinCapsule HYDRATE+

€ 54,50

Tips bij het gebruik van retinol

 1. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan wordt het afgeraden om retinol te gebruiken.
 2. Ga je net beginnen met retinol? Bouw het gebruik dan op. Start met max. 2 keer per week en bouw het indien gewenst en afhankelijk van jouw huidtype op naar max. 7 keer per week.  
 3. Gebruik retinol alleen ‘s avonds. Retinol maakt de huid iets gevoeliger voor zonlicht en is daarom geen goed product om overdag te gebruiken.  
 4. Ga je binnenkort een intensieve skincare behandeling doen? Gebruik dan ten minste 7 dagen vóór deze behandeling eventjes geen retinol om je huid voor te bereiden.  
 5. Krijg je een huidreactie of schilfering na het gebruik van retinol? Geen nood, de huid moet dan waarschijnlijk eventjes bijkomen of wennen. Bij veel irritatie gebruik het product dan iets minder vaak, tot je huid weer rustig is.  
   

Hopelijk heb je nu iets meer inzicht in het gebruik van zuren. Heb je vragen aan de hand van dit blog of over huidverbetering? Neem dan vooral contact met ons op.